Björkrisstekt hel fläskkarré, grönsaker, rotfrukter och svamp

Björkrisstekt hel fläskkarré, grönsaker, rotfrukter och svamp
Foto: TV4

Fläskkarré i hel bit kan du ofta köpa till mycket bra pris. Den här är ugnsstekt tillsammans med björskris för fin smak.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 1,5 kg fläskkarré med ben
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • björkris
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 lagerblad
  • 5 dl köttbuljong

Till servering:

  • färsk timjan
  • smörstekta trattkantareller
  • svarta oliver

Gör så här

  1. Gnid in köttet runt om med salt och peppar. Skala och tärna lök, morot och selleri. Lägg björkriset i en långpanna tillsamman med lök, rotfrukter, timjan och lagerblad. Lägg köttet på galler i långpannan och stick en köttermometer i den tjockaste delen. Slå på lite av buljongen och spä under hela stektiden med resten.
  2. Sätt ugnen på 185°. Ställ in köttet på nedersta falsen i ugnen och låt stå till innertemperatur 85°. Låt köttet vila i 10 minuter. Sila buljongen.
  3. Lägg upp rotfrukterna och tillbehören på ett fat. Slå på buljongen och lägg på tillbehören. Skiva köttet och lägg överst före servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept