Bitter sallad med blodapelsin

5 röster
20 m
4-6
Bitter sallad med blodapelsin
Foto: Tv4

Den här salladen med blodapelsin, russin och pistagenötter blir ett perfekt tillbehör till middagen i helgen.

Visa mer
20 m
4-6

Du behöver

  • 2 endiver (gärna röd)
  • 0,5 rosésallad
  • 65 g rucolasallad
  • 3 blodapelsiner
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 1 krm curry (eller ras el hanout)
  • flingsalt
  • 0,5 dl russin (gula- eller sultanrussin)
  • 0,5 dl pistagenötter, finhackade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj och riv salladen i grova bitar.
  2. Skala och skiva apelsinerna.
  3. Blanda olja, vinäger, curry och lite flingsalt i en bunke.
  4. Sväng runt salladen i bunken.
  5. Varva apelsin och russin på ett fat och toppa med pistagenötter.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...