• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Bitter sallad med blodapelsin

Bitter sallad med blodapelsin
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Bitter sallad med blodapelsin

5 steg att laga

10 ingredienser

20 m

Den här salladen med blodapelsin, russin och pistagenötter blir ett perfekt tillbehör till middagen i helgen.

Ingredienser

  • 2 endiver (gärna röd)
  • 0,5 rosésallad
  • 65 g rucolasallad
  • 3 blodapelsiner
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 1 krm curry (eller ras el hanout)
  • flingsalt
  • 0,5 dl russin (gula- eller sultanrussin)
  • 0,5 dl pistagenötter, finhackade

Gör så här

  1. Skölj och riv salladen i grova bitar.
  2. Skala och skiva apelsinerna.
  3. Blanda olja, vinäger, curry och lite flingsalt i en bunke.
  4. Sväng runt salladen i bunken.
  5. Varva apelsin och russin på ett fat och toppa med pistagenötter.