Birgittas ananaspaj

POPULÄRT
Birgittas ananaspaj
Foto: Tv4

Birgittas ananaspaj

14

9 ingredienser

45 m

En härligt frisk ananaspaj med vispad grädde är aldrig fel som dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 150 g smör
  • 1,75 dl strösocker (0,75 dl ska blandas med ananaskrosset)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 ägg
  • 230 g krossad ananas
  • 1 tsk vaniljsocker
  • vispgrädde, vispad

Gör så här

  1. Blanda smör, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en deg.
  2. Klä en pajform med degen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Rör ihop crème fraiche, ägg, ananas, socker (0,75 dl) och vaniljsocker. Fördela över pajbotten.
  5. Grädda pajen i ca 30 minuter. Serveras ljummen med vispgrädde.