Bind en ätlig krans

koket.se
Bind en ätlig krans
Systrarna Persson
Systrarna Persson

Bind en ätlig krans

Av: Systrarna Persson

Från: Nyhetsmorgon

4 ingredienser

1 h

"Eftersom vi spenderar mycket tid i köket under advent och jul vill vi gärna skapa en härlig julkänsla även där. Lindas örtagård brukar erbjuda en mängd olika färska örter även under vintern, en lyx med att bo i södra Sverige. Den här ätbara julkransen sprider en härligt frisk doft och när den har torkat och julen går mot sitt slut, ja, då är det fritt fram att norpa av de goda örterna och använda i matlagningen. I kransen har vi använt rosmarin, salvia, lagerblad och de vackra blommorna från fjolårets oregano. Experimentera med örter och växter du hittar i din närhet som du tycker är vackra." /Linda och Malin Persson

Köp systrarna Perssons senaste bok!
Systrarna Perssons bok Högtider och vardagsfest

Köp systrarna Perssons senaste bok!

"Högtider och vardagsfest" är en bok fullspäckad med vackra och inspirerande recept, tips och idéer. Köp boken här!

Läs mer

Se Systrarna Persson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner krans
  • 1 knippe rosmarin (ca 10 cm i omkrets)
  • 1 knippe lagerblad (ca 10 cm i omkrets)
  • 1 knippe salvia (ca 10 cm i omkrets)
  • 1 knippe torkade oreganoblommor (ca 10 cm i omkrets)

Gör så här

  1. När du binder en krans är det alltid lättast att använda sig av en stabil halmkrans som stomme. Håll utkik efter dem på loppis, när du väl hittat din kan du använda den år efter år.
  2. Plocka av ca 5 cm långa kvistar från örten och bunta ihop dem. Lägg dem på kransen samtidigt som du snurrar en floristtråd runt för att fästa.
  3. Arbeta dig sedan framåt tills hela kransen är täckt av örter.