Bigarråsallad

Markiz Talhaoui

Bigarråsallad

16 ingredienser

20 m

Har du testat att göra en sallad med körsbär? Den här salladen gör du snabbt och enkelt och passar perfekt både som buffétillbehör eller som lunch med valfritt protein till.

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 msk dragon, hackad
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Sallad

  • 1 förp körsbär, färska (à 500 g)
  • 1 knippe stjälkselleri, stimland
  • 2 avokador, urkärnade, skalade och skivade
  • 10 körsbärstomater, skurna i halvor
  • 1 knippe persilja
  • 65 g rucolasallad
  • salt
  • peppar
  • 200 g getost
  • 1 dl hasselnötter, hackade och rostade

Gör så här

Dressing

  1. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.

Sallad

  1. Skölj och skär grönsaker, frukt och örter och lägg på ett stort serveringsfat. Rör så att allt blandas.
  2. Tillsätt dressingen och rör så att allt blandas ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad getost och hasselnötter.
  3. Servera salladen med önskat protein eller ät den som den är.