Bifftaco med pico de gallo och sambal badjak-majonnäs

POPULÄRT
koket.se
Bifftaco med pico de gallo och sambal badjak-majonnäs
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Bifftaco med pico de gallo och sambal badjak-majonnäs

23 ingredienser

1 h

Laga Catarinas lyxiga tacos med ryggbiff, hemgjord pico de gallo salsa, snabb avokadokräm och sötstark majonnäs och vi lovar att du har en ny tacomiddag att lägga till listan över favoriter att laga igen och igen.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g ryggbiff, med kappa

Kryddblandning

  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymalen

Pico de gallo

  • 0,5 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0,5-1 limefrukt, saften
  • salt
  • svartpeppar, Nymalen

Sambal badjak-majonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk sambal badjak (eller sriracha)
  • limesaft

Avokadokräm

  • 3 avokador
  • 1-2 krm citronpeppar
  • limefrukt, några droppar (eller citron)
  • salt

Tillbehör

  • tortillabröd
  • olja

Gör så här

Bifftaco

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Blanda samman ingredienserna till kryddblandningen.
  3. Gnid in hela köttbiten med kryddblandningen. Låt dra en stund innan den bryns på runt om i olja och smör i en stekpanna.
  4. Lägg köttbiten i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är ca 53 grader, ca 20 minuter.

Pico de gallo

  1. Skala och finhacka rödlöken. Hacka tomater och koriander. Blanda ihop allt i en skål tillsamman med limesaft, salt och svartpeppar. Ställ kallt fram till servering.
  2. nymalen svartpeppar. Låt stå i kylskåpet till servering

Sambal badjak-majonnäs

  1. Rör ihop majonnäs, sambal badjak och limesaft. Ställ kallt fram till servering.

Avokadokräm

  1. Dela, kärna ur och gröpt ur avokadon. Mixa avokadon till en slät krämi. Smaka av med citronpeppar, salt och limesaft.

Servering

  1. Stek bröden hastigt på hög värme i en stekpanna i lite olja precis innan servering.
  2. Skär ryggbiffen i tunna skivor och servera på bordet ihop med pico de gallo, avokadokräm och sambal badjak-majonnäs