Bifftaco med pico de gallo och sambal badjak-majonnäs
Bifftaco med pico de gallo och sambal badjak-majonnäs
23 ingredienser
1 h
Laga Catarinas lyxiga tacos med ryggbiff, hemgjord pico de gallo salsa, snabb avokadokräm och sötstark majonnäs och vi lovar att du har en ny tacomiddag att lägga till listan över favoriter att laga igen och igen.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 800 g ryggbiff, med kappa
Kryddblandning
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk vitlökspulver
- 0,5 tsk lökpulver
- 0,5 tsk malen koriander
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar, nymalen
Pico de gallo
- 0,5 rödlök
- 250 g körsbärstomater
- 1 kruka färsk koriander
- 0,5-1 limefrukt, saften
- salt
- svartpeppar, Nymalen
Sambal badjak-majonnäs
- 2 dl majonnäs
- 2 msk sambal badjak (eller sriracha)
- limesaft
Avokadokräm
- 3 avokador
- 1-2 krm citronpeppar
- limefrukt, några droppar (eller citron)
- salt
Tillbehör
- tortillabröd
- olja
Gör så här
Bifftaco
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Blanda samman ingredienserna till kryddblandningen.
- Gnid in hela köttbiten med kryddblandningen. Låt dra en stund innan den bryns på runt om i olja och smör i en stekpanna.
- Lägg köttbiten i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är ca 53 grader, ca 20 minuter.
Pico de gallo
- Skala och finhacka rödlöken. Hacka tomater och koriander. Blanda ihop allt i en skål tillsamman med limesaft, salt och svartpeppar. Ställ kallt fram till servering.
- nymalen svartpeppar. Låt stå i kylskåpet till servering
Sambal badjak-majonnäs
- Rör ihop majonnäs, sambal badjak och limesaft. Ställ kallt fram till servering.
Avokadokräm
- Dela, kärna ur och gröpt ur avokadon. Mixa avokadon till en slät krämi. Smaka av med citronpeppar, salt och limesaft.
Servering
- Stek bröden hastigt på hög värme i en stekpanna i lite olja precis innan servering.
- Skär ryggbiffen i tunna skivor och servera på bordet ihop med pico de gallo, avokadokräm och sambal badjak-majonnäs