Biffstroganoff på lövbiff

Biffstroganoff på lövbiff
Foto: Arvid Nordquist

Biffstroganoff på lövbiff

17 ingredienser

40 m

Vad slår väl en härligt smakrik stroganoff på lövbiff, svamp och dijonsenap? Testa även att servera pasta till - den perfekta vardagsräddaren!

Ta fram det bästa med Grey Poupon
Grey Poupon produktbild NY2021

Ta fram det bästa med Grey Poupon

En tidlös trotjänare från Dijon som har en given plats i alla finsmakares kök.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 500 g lövbiff
  • 1 röd paprika
  • 200 g svamp
  • smör (till stekning)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 msk Kikkoman Ekologisk sojasås
  • TABASCO® Original pepparsås (efter smak)
  • salt
  • peppar
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • ris
  • saltgurka

Gör så här

  1. Skala löken och hacka. Skär köttet i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Dela svampen i mindre bitar.
  2. Stek köttet i smör på hög värme, köttet ska få fin färg. Stek köttet i omgångar för att undvika att köttet blir kokt. Krydda med salt och peppar.
  3. Stek löken, paprikan, svampen mjuk i smör i en stekpanna.
  4. Lägg i det stekta köttet och tillsätt resten av ingredienserna. Låt sjuda i ca 10 minuter under lock och smaka av med några stänk TABASCO® Original pepparsås.
  5. Strö över persilja.
  6. Servera med ris eller pasta och saltgurka.