Biffstroganoff på lövbiff

5 röster
40 m
4
Biffstroganoff på lövbiff
Foto: Arvid Nordquist

Ta fram det bästa och lyft smaken med Grey Poupon dijonsenap.

Grey Poupon_produktbild_01_ny

Vad slår väl en härligt smakrik stroganoff på lövbiff, svamp och dijonsenap? Testa även att servera pasta till - den perfekta vardagsräddaren!

40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 500 g lövbiff
  • 1 röd paprika
  • 200 g svamp
  • smör (till stekning)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 msk Kikkoman Ekologisk sojasås
  • TABASCO® Original pepparsås (efter smak)
  • salt
  • peppar
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • ris
  • saltgurka

Gör så här

  1. Skala löken och hacka. Skär köttet i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Dela svampen i mindre bitar.
  2. Stek köttet i smör på hög värme, köttet ska få fin färg. Stek köttet i omgångar för att undvika att köttet blir kokt. Krydda med salt och peppar.
  3. Stek löken, paprikan, svampen mjuk i smör i en stekpanna.
  4. Lägg i det stekta köttet och tillsätt resten av ingredienserna. Låt sjuda i ca 10 minuter under lock och smaka av med några stänk TABASCO® Original pepparsås.
  5. Strö över persilja.
  6. Servera med ris eller pasta och saltgurka.
3 mars 2020