Biffstek Wasahof
Biffstek Wasahof
12 ingredienser
En klassiker som fanns på matsedeln på restaurang Wasahof i Stockholm i många år. En god och lättlagad rätt. Servera med rödvinssky, kokta grönsaker och gärna en potatisgratäng.
Ingredienser
- 4 utskurna biffar à 160 g
- 2 msk smör, till stekningen
Fyllning:
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk svensk senap
- 1 msk färsk pepparrot, riven
- 2 msk kapris
- 1 äggula
Sky:
- 1 msk smör
- en skvätt rött vin
Till servering:
- potatisgratäng
- grönsaker, kokta
Gör så här
- Lägg biffarna i plastpåse eller mellan plastfolie och banka ut dem till ca 2-3 mm tjocklek.
- Rör samman alla ingredienser till fyllningen i en skål. Fördela fyllningen jämnt på biffarna och vik ihop dem på mitten.
- Bryn smöret i en stekpanna och stek biffarna på hög värme någon minut på varje sida. Vispa ur pannan med lite smör och en skvätt rödvin och häll över köttet.