Biffsallad med avokado, rädisor och parmesan

Lohmanders Biffsallad med avokado, rädisor och parmesan
Foto: Köket.se

Biffsallad med avokado, rädisor och parmesan

14 ingredienser

45 min

Sommarens godaste sallad med grillad flankstek, vinägerdressad sallad och krämig sås med smak av vitlök och örter.

Lohmanders Vitlök & Örter
Lohmanders Vitlök & örter produkt

Lohmanders Vitlök & Örter

En krämig och fräsch sås med en tydlig örtsmak och välbalanserad vitlöksmak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g flankstek
  • salt
  • peppar

Sallad

  • 1 burk Lohmanders Vitlök & Örter
  • 1 romansallad (eller 4 gemsallad)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 avokador
  • 1 knippe rädisa
  • 1 silverlök
  • 75 g parmesanost, hyvlad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra flanksteken.
  2. Grilla köttet ca 4-5 minuter på varje sida. Köttet ska få en fin yta och en innertemperatur på ca 55 grader. Ta av köttet och låt vila 5 minuter. Skiva sedan upp i tunna fina skivor.
  3. Skölj och skär salladen i mindre bitar.
  4. Blanda socker och vinäger tills sockret löst upp sig. Blanda då med oljan. Häll hälften av dressingen över salladen, blanda om lägg upp på ett serveringsfat.
  5. Dela, kärna ur och skär avokado i klyftor. Skär även rädisorna i klyftor.
  6. Skala och skiva löken tunt. Hyvla parmesan.
  7. Lägg upp alla grönsaker på fatet och ringla över resten av dressingen. Lägg på skivor av flankstek och klicka ut Lohmanders Vitlök & Örter. Avsluta med parmesanost, salt och lite peppar.
TIPS!
Fler tips från Lohmanders!
Lohmanders Grillad spetskål och entrecôte och bearnaise

Fler tips från Lohmanders!

Fler tips och goda recept till grillkvällen.

Läs mer