Biff Rydberg med senapsgrädde

Biff Rydberg med senapsgrädde

15 ingredienser

30 min

Biff Rydberg med senapsgrädde är en klassiker som passar perfekt som helgmiddag. Servera gärna Les Hants De Granget (Saint-Emilion Grand cru Frankrike) i glaset.

Ingredienser

portioner

Biff Rydberg

  • 800 g potatis, tärningar 3x3 cm och sköljda i kallt vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 2 dl öl
  • 720 g oxfilé, tärningar 3x3 cm
  • salt
  • peppar
  • olja
  • smör

Senapsgrädde

  • 1 msk colman's senapspulver
  • 0,5 msk gula senapsfrön
  • 0,5 msk bruna senapsfrön
  • 2 dl grädde

Servering

  • persilja
  • 4 äggulor

Gör så här

Biff Rydberg

  1. Stek potatisen i olja och smör tills den blir gyllenbrun.
  2. Krydda potatisen med salt och peppar samt häll av överflödigt fett.
  3. Strö ut sockret i en panna och låt det bli en bärnstensfärgad karamell.
  4. Stek löken i karamellen under omrörning. Tillsätt ölen och låt det koka ihop. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Lägg oxfilén i en varm stekpanna med lite olja i och stek den hastigt. Salta och peppra.

Senapsgrädde

  1. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt grädden och vispa ihop till en krämig konsistens.
  3. Häll upp såsen i en skål.

Servering

  1. Lägg upp oxfilé och potatis bredvid varandra på tallrikar.
  2. Lägg löken i mitten och garnera med lite finskuren persilja.
  3. Servera senapsgrädden och äggulan vid sidan om.