Biff Rydberg med senapsgrädde

Biff Rydberg med senapsgrädde
Foto: Köket.se

Biff Rydberg med senapsgrädde

15 ingredienser

30 min

Biff Rydberg med senapsgrädde är en klassiker som passar perfekt som helgmiddag. Servera gärna Les Hants De Granget (Saint-Emilion Grand cru Frankrike) i glaset.

Ingredienser

portioner

Biff Rydberg

  • 800 g potatis, tärningar 3x3 cm och sköljda i kallt vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 2 dl öl
  • 720 g oxfilé, tärningar 3x3 cm
  • salt
  • peppar
  • olja
  • smör

Senapsgrädde

  • 1 msk colman's senapspulver
  • 0,5 msk gula senapsfrön
  • 0,5 msk bruna senapsfrön
  • 2 dl grädde

Servering

  • persilja
  • 4 äggulor

Gör så här

Biff Rydberg

  1. Stek potatisen i olja och smör tills den blir gyllenbrun.
  2. Krydda potatisen med salt och peppar samt häll av överflödigt fett.
  3. Strö ut sockret i en panna och låt det bli en bärnstensfärgad karamell.
  4. Stek löken i karamellen under omrörning. Tillsätt ölen och låt det koka ihop. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Lägg oxfilén i en varm stekpanna med lite olja i och stek den hastigt. Salta och peppra.

Senapsgrädde

  1. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt grädden och vispa ihop till en krämig konsistens.
  3. Häll upp såsen i en skål.

Servering

  1. Lägg upp oxfilé och potatis bredvid varandra på tallrikar.
  2. Lägg löken i mitten och garnera med lite finskuren persilja.
  3. Servera senapsgrädden och äggulan vid sidan om.