Biff Rydberg - Gustaf Sandfridssons recept

Biff Rydberg - Gustaf Sandfridssons recept
Foto: TV4
Gustaf Sandfridssons
Gustaf Sandfridssons

Biff Rydberg - Gustaf Sandfridssons recept

Av: Gustaf Sandfridssons

Från: Fotbolls-EM 2024

15 ingredienser

45 min

Här bjuder Gustaf Sandfridsson, kock för herrlandslaget i fotboll, på sin bästa Biff Rydberg - perfekt stekt kött läggs snyggt upp med stekt potatis, karamelliserad ölinkokt lök, äggula och givetvis en klick senapsgrädde.

Ingredienser

portioner
  • 800 g oxfilé, putsad och skuren i större kuber
  • 8 fasta potatisar
  • 4 gula lökar
  • strösocker (en nypa)
  • 33 cl lageröl
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 msk senapspulver
  • 1,5 msk strösocker
  • 1,5 msk bruna senapsfrön
  • 4 äggulor
  • färsk kruspersilja
  • smör, till stekning
  • rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär potatisen i 1,5 cm stora kuber, spola i kallt vatten en stund och häll av i ett durkslag.
  2. Hacka den gula löken, bryn den på medelvärme i rapsolja. När löken börjar bli karamelliserad - tillsätt en klick smör, salta, peppra. Strö över en liten nypa socker och häll på ungefär 1,5 dl öl. Koka in ölen så den binder löken. Drick upp resten av ölen själv om du vill.
  3. Vispa grädden lätt, smaka av med senapspulver, socker, och senapsfrön.
  4. Stek potatisen först i rapsolja sen i rikligt med smör. Potatisen ska få fin färg och bli tillagad rakt igenom. Ställ åt sidan.
  5. Sätt på en stekpanna på hög värme för köttet. Stek först i rapsolja sen när köttet börjar få en fin yta så tillsätter du en klick smör, salta och peppra. Köttet ska inte skeka för länge, mitten ska vara lätt rosa.
  6. Lägg upp allt i separata rader på tallriken, toppa med en äggula och strö över kruspersilja.
  7. Servera senapsgrädden vid sidan om. Riv gärna över lite färsk pepparrot om någon vill ha.