Biff med linser och palsternacka

0 röster
4
Biff med linser och palsternacka
Foto: TV4

Utskuren biff finns ofta till bra pris, och vad passar bättre som fredagsrätt? Här får den sällskap av linser och palsternacka.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g utskuren biff
  • 100 g gröna linser
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl köttbuljong
  • smör att steka i
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skölj linserna, koka upp tredubbel mängd vatten och sjud linserna på svag värme under lock i 15 min. Häll av vattnet.
  2. Skala palsternackorna och skär dem i klyftor, koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skär biffen i strimlor och bryn dem i smör till vacker färg, krydda med salt och peppar. Bryn även palsternackorna.
  3. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs utan det att bryna och lägg i linserna, rör om väl och häll sedan på köttbuljong. Låt koka upp, lägg i biff och palsternackor och låt allt bli genomvarmt före servering.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept