Dela potatisen i jämnstora bitar och koka tills den är precis klar - potatisen får inte koka sönder! Häll av och låt svalna något. Tillsätt sedan olivolja, salt och kryddorna i kastrullen och skaka runt med potatisen så den får lite ruggad yta.
Häll ut potatisen på en ugnssäker form med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 45 minuter. Rör om några gånger under tiden så potatisen rostas jämnt. Den ska få en krispig utsida och härligt mjukt inre. Smaka av med salt.
Ryggbiff
Torka av köttet med hushållspapper och salta på båda sidorna. Hetta upp olja i en stekpanna och låt den bli rejält varm. Stek därefter köttbitarna tills de fått yta på båda sidorna. Lägg då i smörkuberna, 4 krossade vitlöksklyftor och färsk rosmarin. Ös köttet tills det fått en fin yta på båda sidorna och tills köttet når en innertemperatur på ca 47-48 grader. Ta upp och låt vila i minst 10 minuter. Stek eventuellt köttet hastigt på hög värme ännu en gång efter att det har vilat.
Grönpepparsås
Finhacka schalottenlök och krossa grönpepparkornen lätt. Lägg i en klick smör i samma panna som du stekt köttet och låt smälta. Vänd i schalottenlöken och grönpepparn och stek tills löken är lätt glansig. Tillsätt sedan portvin och låt koka in.
Tillsätt vispgrädde, crème fraiche, senap och kalvfond. Låt sjuda i ca 5-7 minuter eller tills såsen tjocknat. Smaka av med citronsaft, sherryvinäger, worchestersås och salt.
Servering
Skriva upp köttet och lägg på en tallrik. Toppa med grönpepparsåsen och servera potatisen och lite grönsallad vid sidan om.