Marockansk biffsallad med grillade grönsaker

koket.se
Marockansk biffsallad med grillade grönsaker
Foto: TV4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Marockansk biffsallad med grillade grönsaker

12 ingredienser

40 min

Nidal tar med oss till Marocko och serverar en alldeles underbar sallad med grillade grönsaker och en riktigt god bit kött. Salladen toppas med en dressing gjord på harissa och saltad citron! 

Här hittar du ett recept på hur du gör saltinlagda citroner.

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g ryggbiff med fettkappa
  • 0,25 inlagd saltad citron
  • 4 tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk harissa
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 100 g färsk spenat
  • 2 dl couscous
  • olivolja

Gör så här

  1. Börja med såsen, finhacka citronen i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Tillsätt salt till vitlökshacket och hacka ytterligare. Blanda vitlöken med citronen och tillsätt harissan. Blanda med finhackad koriander och olivolja. Ställ åt sidan.
  3. Skiva grönsakerna så det går att att steka, eller grilla på grill eller grillpanna.
  4. Grilla/stek sedan i omgångar så de får fin färg och mjuknar.
  5. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  6. Vänd runt de grillade grönsakerna med spenat. Blanda med couscousen.
  7. Skär köttet i önskad storlek, behåll gärna fettet på som ger smak.
  8. Grilla eller stek det och placera på toppen av salladen.
  9. Servera med harissadressingen.