Biang biang noodles

Biang biang noodles
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Biang biang noodles

9 ingredienser

20 m + 5 h

Hemgjorda nudlar är riktigt gott och består bara av två ingredienser: mjöl och vatten. Degen behöver vila några timmar men det är värt all väntan!

Ingredienser

portioner
  • 7 dl vetemjöl tipo 00
  • 3 dl vatten

Serveeing

  • vitkål, kokt
  • pak choi, kokt
  • chiliflakes
  • ingefära, hackad
  • soja
  • vinäger
  • sesamolja

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl och vatten till en smidig deg. Degen ska vara fast, och absolut inte lös . Det är viktigt att den går ihop till en jämn degklump när man arbetar den.
  2. Arbeta degen för hand ca 10 minuter. Lägg den sedan i en bunke och täck med plastfilm. Låt degen vila i rumstemperatur ca 4 timmar.
  3. Arbeta degen igen ca 5 minuter. Låt vila 30 minuter.
  4. Skär degen i 8 jämna bitar. Låt vila minst 30 minuter eller ställ i kyl upp till 2 dygn.
  5. Ta ut degen ur kylen och låt den bli rumstempererad.
  6. Kavla ut den till ca 5 x 20 cm.
  7. Ta tag i båda ändarna med händerna och dra försiktigt och sakta degen så den blir längre. Slå till den i bakbordet några gånger för att den lättare ska stretchas ut.
  8. Dra isär degen i två långa nudlar och släng direkt ned i kokande saltat vatten.
  9. Servera nudlarna med kokt vitkål, kokt pak choi, chiliflakes, hackad ingefära, soja, vinäger, sesamolja.