Brysselkålssallad med bacon, kanderade pekannötter och parmesan

NYHET
Beysselkålssallad med bacon, kanderade pecannötter och parmesan
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Brysselkålssallad med bacon, kanderade pekannötter och parmesan

11 ingredienser

30 min

En godare brysselkålssallad till julen blir svårt att hitta! Så mycket smak av knaprigt stekt bacon, friska granatäppelkärnor, kanderade pekannötter och så en massa riven parmesan och citronzest. Mums!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 500 g brysselkål
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp bacon
  • 1 granatäpple
  • 100 g pekannötter
  • 2 msk sirap
  • flingsalt
  • parmesanost
  • 1 citron, zest av

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och dela brysselkålen i två delar. Lägg brysselkålen i en ugnsfast form, ringla över olivolja och salta och peppra. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills brysselkålen har fått fin färg.
  2. Dela baconet i små bitar och stek tills krispigt i en stekpanna. Ställ åt sidan.
  3. Rosta nötterna i en stekpanna på medelvärme. Ha på sirap och låt nötterna kanderas. Strö över flingsalt och ställ åt sidan.
  4. Ta ut kärnorna ur granatäpplet.
  5. Blanda brysselkål med granatäppelkärnor, bacon och pekannötter. Riv över rikligt med parmesan och zest från 1 citron. Smaka av med salt och peppar. Njut!