Benjamins pasta carbonara

NYHET
Benjamins pasta carbonara NY
Foto: TV4
Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso

Benjamins pasta carbonara

46

7 steg att laga

7 ingredienser

20 min

Pastornas pasta - pasta carbonara tillagad till perfektion på Benjamins vis. I en äkta romersk carbonara ingår guanciale, lufttorkad griskind, hittar du inte det går det fint att ersätta med pancetta. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g pasta, t ex tortiglioni
  • ca 200 g griskind, eller pancetta
  • 120 g pecorinoost
  • 2 ägg
  • 4 äggulor
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten på spisen.
  2. Skär bort ev svål på fläsket. Skär fläsket i mindre bitar.
  3. Riv pecorinon. Vispa ihop ägg och äggulor. Blanda ner osten. Vispa fluffigt.
  4. Stek fläsket krispigt i en stekpanna utan fett. Tillsätt nymalen svartpeppar. Tillsätt lite av stekfettet som bildats i pannan i ägg- och ostblandningen.
  5. Koka pastan al dente, häll av pastan men spara lite av pastavattnet, ca 3 dl.
  6. Blanda ihop pastan med fläsk samt ägg- och ostblandningen. Späd med pastavattnet till en krämig konsistens.
  7. Toppa med nymalen svartpeppar vid servering.
TIPS!
läs mer
Smördegsvåfflor fyllda med färskost och blåbär- och hallonsylt

God & enkel mat till sportlovet

Sportlovsrecept

Läs mer