Benjamins klassiska tiramisu

30 m + tid i kyl
4
Benjamins klassiska tiramisu
Foto: TV4

En klassisk italiensk tiramisu går alltid hem!

Dryck: Grappa och Espresso

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

2 juni 2016
30 m + tid i kyl
4

Du behöver

  • 2 espressoshots
  • 1 pkt savoiardikex
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 40 g strösocker
  • 400 g mascarpone
  • 2 tsk kakaopulver
  • 2 dl konjak

Gör så här

  1. Blanda kaffet med 1 dl konjak i en skål. Doppa kexen i vätskan så att de blir fuktiga men inte blöta. Lägg ett lager kex i en fyrkantig glasform.
  2. Separera ägget. Vispa äggulan med sockret tills det är ljust. Tillsätt konjaken som är kvar tillsammans med mascarponen och rör ihop.
  3. Vispa äggvitan och lägg i den i mascarponekrämen.
  4. Bre ut krämen över de fuktiga kexen och gör två lager med kex varvat med kräm. Låt stå i kyl över natten och servera sedan till en kopp espresso!
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Beredningsskålar från kända varumärken

Beredningsskålar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept