Benjamins grymma burgare
Benjamins grymma burgare
10 ingredienser
45 min
En riktigt god burgare med klassiska tillbehör som silverlök, saltgurka och cheddarost. Välj gärna en grovmalen färs på högrev med hög fetthalt.
Ingredienser
- ca 600 g nötfärs, gärna högrevsfärs
- 4 hamburgerbröd, brioche eller potato bun
- 1 dl majonnäs
- 2 msk dijonsenap
- citronsaft
- 2 saltgurkor
- 1 silverlök
- 4 skivor cheddarost (rejäla skivor)
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Forma färsen försiktigt till ”bollar”, försök att behålla lite luft i. Salta och peppra dem runtom. Lägg åt sidan.
- Blanda majonnäs och dijonsenap. Smaka av med citronsaft.
- Skala och skiva silverlöken tunt. Skär saltgurkan i tunna skivor på längden.
- Värm upp en stekpanna på hög värme.
- Torrosta bröden så att de får en hård gyllene yta. Lägg åt sidan.
- Lägg färsbollarna i den heta pannan. Tryck ut dem i pannan till en storlek så att de passar till bröden. Vänd efter några minuter. Lägg på ostskivorna och låt smälta under fortsatt stekning.
- Bred dressing på bröden lägg sedan på i ordningen saltgurka, burgare, silverlök, dressing och bröd.