Häll på buljong så det täcker bulgurvetet. Låt det stå och dra.
Dela sidfläsket och stek i olja, tills det fått en fin yta.
Skala och hacka löken. Stek denna och kantarellerna i lite smör i en panna.
När de är klara lägg i det avrunna bulgurvetet. Strimla ned persiljan och gräslök, lägg i pannan. Tillsätt även ärtorna och smaka av med salt och peppar.
Olivsås:
Finhacka oliverna och lägg i dom i skyn. Smaka av med salt och peppar. Man kan öka mängden syra med några droppar vinäger eller citron. Ibland innehåller oliver en ganska hög syra det är därför inte det alltid behövs extra syra tillsatt.
Kokt pressat sidfläsk:
G sidfläsk
Gul lök
Morot
G rotselleri
Vitpepparkorn
Lagerblad
Koka upp vatten och doppa köttet i detta i ca 3 min. Lyft upp och skölj av. Häll bort blancheringsvattnet.
Skär ned rotfrukterna och löken och lägg detta med kryddorna i en kastrull med lätt saltat vatten.
Koka upp. Lägg i köttet och koka detta sakta. Man kollar om köttet är klart genom att hugga fast en stekgaffel i köttet. Om denna lossnar lätt när du lyfter är köttet klar. Lägg köttet på en ugnsplåt och lägg en annan plåt ovanpå. Sätt i press tills köttet svalnat.