Beluga bolognese

Beluga bolognese

16 ingredienser

30 min

En perfekt vardagsrätt som är klar på 30 minuter! En vegetarisk bolognese som hela familjen gillar.

Planti Cooking Havre Original
planti_havregradde

Planti Cooking Havre Original

Används som vanlig matlagningsgrädde i all matlagning - krämig och fyllig!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk sambal oelek (eller enligt smak)
  • 2 dl belugalinser, torkade
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl Planti Cooking Havre Original
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk soja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna tills löken mjuknat något. Tillsätt tomatpuré och sambal och låt fräsa i någon minut.
  2. Rör ner linser, krossade tomater, havregrädde och vatten. Krydda såsen med alla kryddor och låt puttra under lock i ca 25 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera bolognesen tillsammans med pastan.
TIPS!
Tips från Planti!
Vego carbonara med rökig tofu

Tips från Planti!

Testa fler härliga recept med Plantis produkter

Läs mer