Beluga bolognese

Beluga bolognese

3

16 ingredienser

30 m

En perfekt vardagsrätt som är klar på 30 minuter!

läs mer
planti_havregradde

Laga mer växtbaserat!

I det här receptet använder vi Planti cooking havre 15%.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 400 g spaghetti
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk sambal oelek (eller enligt smak)
  • 2 dl belugalinser, torkade
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl havregrädde (gärna växtbaserat alternativ Planti cooking havre 15%)
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk soja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna tills löken mjuknat något. Tillsätt tomatpuré och sambal och låt fräsa i någon minut.
  2. Rör ner linser, krossade tomater, havregrädde och vatten. Krydda såsen med alla kryddor och låt puttra under lock i ca 25 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera bolognesen tillsammans med pastan.
TIPS!