Bean fries tempura
Bean fries tempura
12 ingredienser
20 m
Friterade vaxbönor med örtdipp är en härlig sommarrätt.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 2 dl tempuramjöl
- ca 2,5 dl kolsyrat vatten
- 2 l frityrolja
- 200 g vaxbönor (färska)
- ca 50 g blandade örter
- 1 chilifrukt
- 2 dl ricotta
- 1 msk olivolja
- 2 msk parmesanost, riven
- 2 tsk sardeller, hackade
- 1 citron
- salt
Gör så här
- Blanda ihop tempuramjöl och kolsyrat vatten till en smet samt värm upp frityroljan.
- Skär bönorna i bitar om det behövs.
- Mixa örter, chili, ricotta och olivolja. Vänd sedan ner parmesan och sardeller.
- Smaka slutligen av med citron, salt och eventuellt mer parmesan.
- Doppa bönorna i frityrsmeten och sen i den varma oljan och fritera i ca 1-2 minuter.
- Ta upp bönorna, lägg dem på papper och krydda med salt.