Bean fries tempura

koket.se
Bean fries tempura
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Bean fries tempura

12 ingredienser

20 m

Friterade vaxbönor med örtdipp är en härlig sommarrätt.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 dl tempuramjöl
  • ca 2,5 dl kolsyrat vatten
  • 2 l frityrolja
  • 200 g vaxbönor (färska)
  • ca 50 g blandade örter
  • 1 chilifrukt
  • 2 dl ricotta
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk parmesanost, riven
  • 2 tsk sardeller, hackade
  • 1 citron
  • salt

Gör så här

  1. Blanda ihop tempuramjöl och kolsyrat vatten till en smet samt värm upp frityroljan.
  2. Skär bönorna i bitar om det behövs.
  3. Mixa örter, chili, ricotta och olivolja. Vänd sedan ner parmesan och sardeller.
  4. Smaka slutligen av med citron, salt och eventuellt mer parmesan.
  5. Doppa bönorna i frityrsmeten och sen i den varma oljan och fritera i ca 1-2 minuter.
  6. Ta upp bönorna, lägg dem på papper och krydda med salt.