BBQ-stekt fläskkarré med potatis- och äppelpuré
BBQ-stekt fläskkarré med potatis- och äppelpuré
18 ingredienser
Smakrik middag med stekt fläskkarré som får god smak av BBQ-sås och serveras med en puré på potatis och äppelmos samt en krispig sallad på spetskål med sötma från äpple och hetta från tabasco och jalapeño.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 4 skivor fläskkarré (á ca 120 g)
- 1 dl barbequesås
- 2 gula lökar
- 50 g smör
- salt
Kålsallad
- 0,5 spetskål
- 0,5 jalapeño
- 1 dl äppelmos
- 10 g smör
- 2 tsk grön tabasco (grön tabasco)
- salt
Potatis-och äppelpuré
- 900 g fast potatis
- 3 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 2 dl äppelmos
- 50 g smör
- salt
Till servering
- färsk pepparrot, riven
Gör så här
- Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Skala, halvera och strimla löken. Smält smöret i en kastrull. Lägg i den strimlade löken och låt den koka mjuk, ställ åt sidan.
- Gnid in skivorna av fläskkarré med lite bbq-sås. Stek dem i smör och olja i en stekpanna, passa noga så att de inte bränns.
- Ta upp köttet och lägg på en skärbräda. Skär direkt i tunna skivor på tvären. Lägg i en skål tillsammans med löken och resterande bbq-sås, vänd runt.
- Strimla spetskålen tunt och lägg i en skål. Dela, kärna ur och finhacka jalapeñon.
- Värm äppelmos, jalapeño, smör och tabasco i en kastrull. Smaka av med salt.
- Häll den varma blandningen över kålen och vänd runt.
- Värm mjölk och grädde i en kastrull. Häll av potatisen och stöt den med en potatispress eller en ballongvisp. Vispa ner gräddmjölken och äppelmos. Smaka av med salt.
- Bottna en tallrik med potatis- och äppelpuré, lägg på köttet och toppa med kålsalladen samt nyriven pepparrot.