Plocka dragon och persilja från stjälkarna och finhacka. Spar stjälkarna.
Skala och finhacka schalottenlöken, lägg i en kastrull med vinäger, vatten och dragon- och persiljestjälkar. Koka ner tills cirka 2 msk återstår. Sila och låt svalna.
Lägg äggulor, dijonsenap, reduktionen du precis kokat och en rejäl nypa salt i en matberedare. Mixa och tillsätt samtidigt oljan sakta till en fin majonnäs. Smaka av med salt och blanda sedan ner de hackade örterna.
Kyckling:
Grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen
Grillad sallad:
Ansa sparrisen och lägg i en form med cocktailtomater och potatis. Häll på olja, salt och svartpeppar, blanda försiktigt. Grilla grönsakerna några minuter till fin grillyta.
Servering:
Lägg de grillade grönsakerna på fyra tallrikar, toppa med ruccola och kycklingen och servera en klick beamayo vid sidan.