BBQ-sås - se & gör

BBQ-sås - se & gör
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

BBQ-sås - se & gör

9 ingredienser

25 m

Jag gillar BBQ-sås med lite struktur i, därför har jag både mycket lök och vitlök i. Och chili så klart! Förvara i en lufttät flaska eller burk så håller den sig länge i kylen! /Siri

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 jalapeños (eller för mer rökig smak chipotle)
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk japansk soja
  • 4 msk vinäger
  • 3 msk strösocker
  • 3 dl krossade tomater (eller passerade)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hacka lök, vitlök och chili (hacka inte chipotlen, ta bara bort stjälken och fröna).
  2. Stek löken, vitlök och chili mjuk i oljan. Tillsätt vinägern och koka i en minut.
  3. Tillsätt sedan alla andra ingredienser och låt det koka ihop i ungefär 10 minuter.
  4. Mixa såsen slät och häll upp i en fin burk eller flaska. Passar till allt!