Bärkompott med snöägg

22 röster
40 m
4

En vacker och god dessert - Snöägg serverat med en bärkompott på blandade bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 500 g blandande bär (ex tranbär, blåbär, björnbär, hallon och havtorn)
  • 2 msk socker
  • 3 äggvitor
  • 2 droppar citron, saft
  • 1,25 dl socker
  • olja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka upp bären med 2 msk socker.
  2. Vispa 3 äggvitor till ett hårt skum och ha i två droppar citron och 1,25 dl socker som hälles i lite i taget.
  3. Olja in fyra kaffekoppar lätt och fyll med äggskummet till hälften. Micra en kopp i taget ca 20 sekunder. Snöäggen pöser upp men vänta med att ta ut dem tills de sjunkit ihop, efter cirka 10 sekunder. Låt äggen svalna innan de stjälps upp på bären som serveras i en glasskål.
  4. Äggen kan stå färdiga i kyl flera timmar innan.
20 november 2018

Laddar fler recept...