Bär med kardemummayoghurt

Bär med kardemummayoghurt
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Bär med kardemummayoghurt

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

20 m

Avsluta middagen med den här enkla och goda desserten bestående av bär med kardemummayoghurt.

Indien i mitt svenska kök omslag

Mer inspiration

Fler goda recept hittar du i Malins bok "Indien i mitt svenska kök"

Ingredienser

portioner
  • 0,5 l färska bär (t.ex. hallon)
  • ca 0,5 krm strösocker
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 5 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk honung
  • 2 dl blandade nötter, saltade och rostade samt grovt hackade

Gör så här

  1. Sockra bären och mosa dem lite.
  2. Rosta kardemummakärnorna i en stekpanna och mortla till pulver.
  3. Blanda kardemumman med yoghurt och honung.
  4. Varva bär, yoghurt och nötter i lager i höga glas. Toppa med nötter.