Banoffee pie med karamelliserad mjölk

Banoffee pie med karamelliserad mjölk
Jessica Frej
Jessica Frej

Banoffee pie med karamelliserad mjölk

7 ingredienser

30 m

Banoffee pie är en dessert som alltid går hem. Krämigt, krispigt, sött och salt gör den här desserten till en fullpoängare.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 200 g digestivekex (välj glutenfria för en glutenfri paj)
  • 100 g smör
  • 397 g dulce de leche (dulce de leche)
  • 2 bananer
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 50 g mjölkchoklad
  • 0,5 krm flingsalt

Gör så här

  1. Krossa kexen, antingen kör du dem i en matberedare eller så lägger du kexen i en plastpåse och bankar sönder dem med en kavel eller liknade.
  2. Bryn smöret.
  3. Blanda smör och kexsmulor och tryck ut det i en springform.
  4. Ställ i frysen i 10 minuter, eller i kylen medan ni äter varmrätten.
  5. Bred ut dulce de leche över kexbotten.
  6. Skala och skiva bananen och lägg den på kolan.
  7. Vispa grädden lätt och fluffig och fördela den över bananerna.
  8. Avsluta med att riva över chokladen och strö över flingsalt.
  9. Servera!

Karamelliserad kondenserad mjölk finns att köpa färdig, vill man göra själv köper man sötad kondenserad mjölk och kokar hela burken i en kastrull med vatten. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden. Burken ska koka i 2 timmar. Låt svalna innan du öppnar burken.