Bananpannkakor med mörk choklad

Bananpannkakor med mörk choklad
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Bananpannkakor med mörk choklad

29

8 steg att laga

14 ingredienser

20 m

Fluffiga pannkakor är ett måste på brunchen, de här på banan och havregryn passar minst lika bra som mellis. 

Ingredienser

portioner1 sats
  • 120 g vetemjöl [2 dl]
  • 60 g havregryn [1.5 dl]
  • 30 g strösocker [0.3 dl]
  • 10 g bakpulver [3,5 tsk]
  • 10 g vaniljsocker [2,5 tsk]
  • 1 g salt [1 krm]
  • 1 banan
  • 2 ägg
  • 275 g mjölk [2.75 dl]
  • 50 g mörk choklad 70 %, hackad
  • smör, till stekning

Till servering

  • 300 g vaniljglass
  • 100 g frysta blåbär
  • lönnsirap

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser utom chokladen.
  2. Mosa bananen och vispa därefter i äggen. Tillsätt sedan mjölken.
  3. Addera vätskan i tunn stråle i de torra ingredienserna och vispa med jämna mellanrum till en slät pannkakssmet.
  4. Vänd i hackad choklad.
  5. Temperera glassen i kylskåpet.
  6. Stek pannkakor av smeten i smör på medelhög värme. Vänd när pannkakan rest sig och det bubblar på ovansidan. Lägg på galler eller ät omedelbart.
  7. Vänd ner tinade blåbär i glassen och servera till pannkakorna tillsammans med lönnsirap.
  8. Glöm inte att matsortera skal från ägg och banan för en mer hållbar bakning, och njut av dina pannkakor med glass. /Köket-redaktionen