Bananpannkakor med mörk choklad

koket.se
Bananpannkakor med mörk choklad
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Bananpannkakor med mörk choklad

14 ingredienser

20 m

Fluffiga pannkakor är ett måste på brunchen, de här på banan och havregryn passar minst lika bra som mellis.

logo
Tea Malmegård 2016

Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser

portioner sats
  • 120 g vetemjöl [2 dl]
  • 60 g havregryn [1.5 dl]
  • 30 g strösocker [0.3 dl]
  • 10 g bakpulver [3,5 tsk]
  • 10 g vaniljsocker [2,5 tsk]
  • 1 g salt [1 krm]
  • 1 banan
  • 2 ägg
  • 275 g mjölk [2.75 dl]
  • 50 g mörk choklad 70 %, hackad
  • smör, till stekning

Till servering

  • 300 g vaniljglass
  • 100 g frysta blåbär
  • lönnsirap

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser utom chokladen.
  2. Mosa bananen och vispa därefter i äggen. Tillsätt sedan mjölken.
  3. Addera vätskan i tunn stråle i de torra ingredienserna och vispa med jämna mellanrum till en slät pannkakssmet.
  4. Vänd i hackad choklad.
  5. Temperera glassen i kylskåpet.
  6. Stek pannkakor av smeten i smör på medelhög värme. Vänd när pannkakan rest sig och det bubblar på ovansidan. Lägg på galler eller ät omedelbart.
  7. Vänd ner tinade blåbär i glassen och servera till pannkakorna tillsammans med lönnsirap.

Glöm inte att matsortera skal från ägg och banan för en mer hållbar bakning, och njut av dina pannkakor med glass. /Köket-redaktionen