Bananasplit bowl

Bananasplit bowl
Foto: Lennart Weibull

Bananasplit bowl

Av: Rasmus Axelsson, Anna Axelsson

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

5 m

Den klassiska desserten men som frukostmat. Som kafé vill man alltid erbjuda sina gäster det bästa. Mycket frukt och grönsaker har kort säsong men en frukt som man alltid kan lita på är bananen – mättande, rik på kalcium och kolhydrater. I Sverige äter vi i genomsnitt 100 bananer per person om året. /Anna och Rasmus

Recept ur boken "Frukost hela dagen" av Anna och Rasmus Axelsson.

Ingredienser

portioner
  • 3,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl kokoschips
  • 2 bananer
  • 2 dl chokladgranola
  • 2 tsk lönnsirap

Gör så här

  1. Vispa yoghurt och kokoschips i en bunke.
  2. Skala bananerna och dela dem på längden och lägg dem i en djup tallrik.
  3. Lägg kokosyoghurten mellan bananhalvorna.
  4. Strö chokladgranola över och droppa lönnsirapen på bananen.