Bananasplit bowl

1 röst
5 m
2
Bananasplit bowl
Foto: Lennart Weibull

Den klassiska desserten men som frukostmat. Som kafé vill man alltid erbjuda sina gäster det bästa. Mycket frukt och grönsaker har kort säsong men en frukt som man alltid kan lita på är bananen – mättande, rik på kalcium och kolhydrater. I Sverige äter vi i genomsnitt 100 bananer per person om året. /Anna och Rasmus

Recept ur boken "Frukost hela dagen" av Anna och Rasmus Axelsson.



Visa mer
5 m
2

Du behöver

  • 3,5 dl grekisk yoghurt, 10 %
  • 1 dl kokoschips
  • 2 bananer
  • 2 dl chokladgranola
  • 2 tsk lönnsirap

Gör så här

  1. Vispa yoghurt och kokoschips i en bunke.
  2. Skala bananerna och dela dem på längden och lägg dem i en djup tallrik.
  3. Lägg kokosyoghurten mellan bananhalvorna.
  4. Strö chokladgranola över och droppa lönnsirapen på bananen.
5 februari 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept