Banan- och kolapaj

Foto: Tv4
Banan- och kolapaj
10 ingredienser
45 m
Banan- och kolapaj med vispgrädde, nötter och riven choklad är en riktig succédessert!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 10-15 digestivekex
- 80 g smör, smält
- 2 bananer
- sötmandel
- 3 dl vispgrädde
- 1,2 tsk vaniljsocker
- 1 daimchoklad
Kola
- 0,5 dl ljus sirap
- 1,5 dl strösocker
- 150 g smör
Gör så här
- Smula kexen i matberedare och blanda smulet med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt tills kolan är färdig.
- Smält smöret i en kastrull till kolan. Tillsätt socker och smör. Bred sedan ut kolan över pajskalet.
- Skiva bananerna och lägga dem ovanpå kolan.
- Hacka sötmandel och strö över pajen.
- Vispa grädden med lite vaniljsocker och bred den över.
- Garnera med riven daim och ställ kallt till serveringen.