Banan- och kolapaj

Banan- och kolapaj
Foto: Tv4

Banan- och kolapaj

Av: Didrik - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

45 m

Banan- och kolapaj med vispgrädde, nötter och riven choklad är en riktig succédessert!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 10-15 digestivekex
  • 80 g smör, smält
  • 2 bananer
  • sötmandel
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,2 tsk vaniljsocker
  • 1 daimchoklad

Kola

  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1,5 dl strösocker
  • 150 g smör

Gör så här

  1. Smula kexen i matberedare och blanda smulet med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt tills kolan är färdig.
  2. Smält smöret i en kastrull till kolan. Tillsätt socker och smör. Bred sedan ut kolan över pajskalet.
  3. Skiva bananerna och lägga dem ovanpå kolan.
  4. Hacka sötmandel och strö över pajen.
  5. Vispa grädden med lite vaniljsocker och bred den över.
  6. Garnera med riven daim och ställ kallt till serveringen.