Balsamicorostade jordgubbar med ostkräm
Balsamicorostade jordgubbar med ostkräm
14 ingredienser
20 min
Fräsch förrätt med en blandning av sött och salt. Perfekt att servera hel portion eller varför inte i mindre version som snittar?
Ingredienser
Jordgubbar
- 150 g jordgubbar
- 1 msk balsamvinäger
- 2 tsk olivolja
- 1 citron, finrivet skal
Ostkräm
- 100 g vitost (eller fetaost)
- 2 msk färsk basilika, hackad
- 1 msk crème fraîche
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 4 brödskivor
- smör, till stekning
- färska basilikablad, till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ansa jordgubbarna och skär dem i skivor (cirka 3 skivor per jordgubbe). Lägg dem i en ugnsform.
- Blanda vinäger, olivolja och citronskal och häll över jordgubbarna.
- Baka jordgubbarna i ugnen i cirka 10 minuter.
- Mixa samtliga ingredienser till ostkrämen till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
- Skär bort kanterna på brödskivorna och stek dem frasiga i smör.
- Fördela oströran på bröden och toppa med jordgubbarna.
- Garnera med några basilikablad.