Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kondenserad mjölk, ägg, vaniljsocker och kardemumma. Riv ner mandelmassan, kaffet och mandelspån och rör om försiktigt till en slät smet. Lät stå medan du gör botten.
Mixa kexen till de blir mjuka tills de blir fina smulor, tillsätt smöret och rör om. Pressa ut kexen i formarna (4 stycken små ringformar ca 10 cm i diameter) som är klädda med bakplåtspapper. Grädda botten i 8–10 minuter. Ta ut och häll över fyllningen och grädda ytterligare 15–20 minuter i ugnen. Låt svalna och förvara sedan kylt tills det är dags för servering.
Kaffekupol
Blanda mascarpone, färskost och florsocker i en skål.
Koka upp det färdiga kaffet tillsammans med gelatinpulvret. Tillsätt sedan det varma kaffet till mascarponeblandningen och rör om tills du får en jämn smet. Häll över smeten i en silikonform för kupoler (med flera olika hål ca 5 cm i diameter). Ställ in i kyl/frys.
Mandelflarn
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandeln grovt i en matberedare/mixer. Mät upp smöret i en kastrull. Smält det på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen när smöret har smält. Tillsätt strösocker, mandeldryck och sirap.
Vispa till en jämn smet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och låt koka upp och koka ca 1 min, vänd ner dem mixade mandlarna. Klicka ut smeten väldigt glest på en ugnsplåt. Mängden smet per kaka jag tar är ca 2 tsk. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i 5-6 minuter tills mandelflarnen fått fin färg. Låt svalna på plåten.
Montering
Ta ut kupolerna ur frysen och placera i mitten av semmelbakelsen. Toppa med ett mandelflarn och fint skivade jordgubbar.