Bake off-frallor

Bake off-frallor
Foto: Linda Andersson
Linda Andersson
Linda Andersson

Bake off-frallor

0

5 steg att laga

5 ingredienser

1 h 30 min

Frys in degfrallorna och ta fram och grädda när du vill njuta av nybakat bröd.

Kökets shop

Nyhet! Köp Lindas kokbok

Lindas nya matbröd

Linda Andersson

179 kr

Ingredienser

portioner18 frallor
  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten, fingervarmt (eller mjölk)
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 15-16 dl vetemjöl (eller rågsikt)

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten eller mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Dela degen i ca 18 bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en mjölad skärbräda. Ställ den i frysen i någon timme tills frallorna blir frysta och hårda.
  3. Lägg de frysta degfrallorna i plastpåsar och förslut påsarna. Ta fram önskat antal när du är sugen på nygräddat bröd (de håller 1–2 månader i frysen).
  4. När du tar fram bröden: Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem tina. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–14 minuter. Låt dem svalna på plåten
TIPS!
läs mer
Lindas nya matbröd

Receptet kommer från Lindas nya matbröd

Linda Andersson, bokförlaget Semic.

Läs mer

läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

Helgtipset!

5 smarriga burgare till helgen!

Läs mer