Bake off-frallor

Bake off-frallor
Foto: Linda Andersson
Linda Andersson
Linda Andersson

Bake off-frallor

0

5 ingredienser

1 h 30 min

Frys in degfrallorna och ta fram och grädda när du vill njuta av nybakat bröd.

Ingredienser

portioner18 frallor
  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten, fingervarmt (eller mjölk)
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 15-16 dl vetemjöl (eller rågsikt)

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten eller mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Dela degen i ca 18 bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en mjölad skärbräda. Ställ den i frysen i någon timme tills frallorna blir frysta och hårda.
  3. Lägg de frysta degfrallorna i plastpåsar och förslut påsarna. Ta fram önskat antal när du är sugen på nygräddat bröd (de håller 1–2 månader i frysen).
  4. När du tar fram bröden: Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem tina. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–14 minuter. Låt dem svalna på plåten
TIPS!
läs mer
Lindas nya matbröd

Receptet kommer från Lindas nya matbröd

Linda Andersson, bokförlaget Semic.

Läs mer