Bakat ris med kokos och stekt ägg

POPULÄRT
koket.se
Bakat ris med kokos och stekt ägg
Jessica Frej
Jessica Frej

Bakat ris med kokos och stekt ägg

12 ingredienser

40 m

"Det här är ett sånt där favoritrecept som jag är stensäker på att ni kommer älska! Extrem liten insats och så otroligt gott! Den här rätten är maxad med smak och lagas på sånt som jag alltid har hemma." /Jessica Frej

Tips! Chilimajonäs är gott till! Vispa ihop en egen eller blanda färdig mayo med chilisås eller cayennepeppar. Är du också passionerad förälskad i koriander så passar det vansinnigt bra till den här rätten.

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 25 g smör (eller 2 msk rapsolja)
  • 2 tsk curry
  • 1 dl kokos
  • 8 dl vatten, kokhett
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 dl basmatiris (eller jasminris)
  • 4 ägg
  • 3 krm salt
  • 1 dl russin (gärna gula)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva lök och vitlök.
  3. Finhacka moroten.
  4. Smält smöret i en kastrull.
  5. Fräs lök, vitlök, curry, morot, gula russin och kokos i 2 minuter.
  6. När löken är lite mjuk så häll i vatten, buljong och ris. Rör så buljongen löser sig.
  7. På med lock och ställ in i ugnen i 30 minuter.
  8. Ta ut och knäck äggen ovanpå riset.
  9. Baka i ytterligare 4 minuter utan lock.
  10. Servera!