Bakad spetskål med kapris-vinegrette och rostade valnötter

Bakad spetskål med kapris-vinegrette

Bakad spetskål med kapris-vinegrette och rostade valnötter

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

Spetskål är väldigt mild i smaken och är nog den kål som innehåller minst nyttigheter. I gengäld är spetskål därför en genial nybörjarkål om du känner att du behöver vänja dig vid smaken. Spetskål är dock ändå både sund och kalorisnål och bara 100 gram spetskål täcker hela ditt dagsbehov av C- vitamin.

Här är ett gott tillbehör till en varmrätt eller grillbuffén. Men bara för sig själv är den utmärkt som en förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 1 spetskål
  • 2 msk kapris
  • 4 msk olivolja (av god kvalitet)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl valnötter, hackade och rostade
  • 20 g färsk bladpersilja, finhackad

Gör så här

  1. Sätt din ugn på 200 grader.
  2. Lägg spetskålen hel på en oljad ugnsplåt och ställ in den i ugnen och baka av den tills den är mjuk rakt igenom och har fått fin färg på utsidan. Är det yttersta bladet för bränt för din smak så ta bort det.
  3. Låt den svalna lite innan du delar den i 4 delar. Salta och peppra.
  4. Gör en dressing på resten av ingredienserna och häll den över innan servering.