Bakad sötpotatis med krämig chimichurri

Bakad sötpotatis med krämig chimichurri
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Bakad sötpotatis med krämig chimichurri

12 ingredienser

Härligt goda sötpotatis som bakas i ugn och serveras med en smakrik chimichurri, rostad lök och kryddor!

Ingredienser

portioner
  • 4 sötpotatisar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl färsk mynta
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk limefrukt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 röd paprika
  • 5 dl turkiskyoghurt
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen
  • rostad lök

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Gnid in potatisarna med olivolja (behåll skalet). Salta och peppra och packa sedan in i ugnsfolie.
  3. Baka i ugnen tills den är mjuk rakt igenom, ca 30 minuter till 1,5 timme, allt beroende på potatisens storlek.
  4. Hacka vitlök och mynta mycket fint. Kärna ur chilin och finhacka den.
  5. Blanda allt i en skål och tillsätt olja, limejuice och socker. Hacka paprikan och vänd i den, blanda sedan ner yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  6. Öppna upp foliepaket och sötpotatis som när du serverar en bakad potatis. Toppa med chimichurri och toppa med rostad lök. Krydda med salt och peppar och servera.