Bakad havre med morot och pekannötter
Bakad havre med morot och pekannötter
14 ingredienser
45 m
"Alltså, vi gillar ju att laga mat i förväg och ha klart. Ska vi bara välja en enda sak att preppa så väljer vi det här. Kan ätas till frukost, mellis, enkel middag och som picknick. Drömmigt gott!" /Caroline Wilbois och Johanna Andersson
Ingredienser
- 5 dl havregryn
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk malen kanel
- 1,5 tsk malen kardemumma
- 1,5 tsk malen ingefära
- 1 tsk vaniljpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 morötter
- 3 ägg
- 4 dl havredryck
- 1,5 dl pekannötter
- 1,5 dl pumpakärnor
- 2 msk honung
- rapsolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda havregrynen med bakpulver, kanel, kardemumma, ingefära, vaniljpulver och salt i en större skål.
- Finriv morötterna. Vänd ner i skålen ihop med ägg och havredryck. Blanda ordentligt.
- Smörj en ugnsform, ca 25 centimeter i diameter, med olja och häll i smeten.
- Blanda pekannötter och pumpakärnor med honung och 2 msk rapsolja i en skål.
- Toppa havresmeten med pekanblandningen och grädda i ugnen ca 30 minuter eller tills den bakade havren har fått fin färg.
- Servera ljummen eller kall, förslagsvis med en klick yoghurt eller cottage cheese och bär eller frukt.