Bakad havre med morot och pekannötter

Bakad havre med morot och pekannötter
Foto: Tv4
Caroline Wilbois
Caroline Wilbois

Bakad havre med morot och pekannötter

Av: Caroline Wilbois, Johanna Andersson

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

45 m

"Alltså, vi gillar ju att laga mat i förväg och ha klart. Ska vi bara välja en enda sak att preppa så väljer vi det här. Kan ätas till frukost, mellis, enkel middag och som picknick. Drömmigt gott!" /Caroline Wilbois och Johanna Andersson

Ingredienser

portioner
  • 5 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1,5 tsk malen kardemumma
  • 1,5 tsk malen ingefära
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 morötter
  • 3 ägg
  • 4 dl havredryck
  • 1,5 dl pekannötter
  • 1,5 dl pumpakärnor
  • 2 msk honung
  • rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda havregrynen med bakpulver, kanel, kardemumma, ingefära, vaniljpulver och salt i en större skål.
  3. Finriv morötterna. Vänd ner i skålen ihop med ägg och havredryck. Blanda ordentligt.
  4. Smörj en ugnsform, ca 25 centimeter i diameter, med olja och häll i smeten.
  5. Blanda pekannötter och pumpakärnor med honung och 2 msk rapsolja i en skål.
  6. Toppa havresmeten med pekanblandningen och grädda i ugnen ca 30 minuter eller tills den bakade havren har fått fin färg.
  7. Servera ljummen eller kall, förslagsvis med en klick yoghurt eller cottage cheese och bär eller frukt.