Bakad gröt med kardemummapäron

Bakad gröt med kardemummapäron
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Bakad gröt med kardemummapäron

14 ingredienser

40 m

Gör frukostgröten extra lyxig genom att baka den i ugnen med kardemummastekta päronbitar. Perfekt till både frukost och lyxig brunch.

Ingredienser

portioner
  • 2 päron
  • smör (till stekning)
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 3 dl havregryn
  • 5 dl mandeldryck (eller annan valfri mjölk)
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk citronskal, rivet
  • 1 msk honung

Till servering

  • grekisk yoghurt
  • honung
  • blandade nötter (eller frön)

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 200 grader.
  2. Skiva, eller tärna, päronen och stek bitarna i lite smör tillsammans med kardemumma.
  3. Vispa ihop havregryn med mandelmjölk, ägg och resten av ingredienserna, utom päronen.
  4. Häll blandningen i en smord form och toppa med päronbitarna.
  5. Baka gröten i ugnen ca 25 minuter.
  6. Servera med yoghurt, honung och nötter.