"En festlig fredagsrätt som man gör på frysta pommes som rostas ihop med kikärtor. Plåten toppas sen med chilisås, mayo, jordnötter och koriander. Blir så stökigt och gott!" /Jessica Frej
Se Jessica Frej laga receptet
Ingredienser
800 g pommes frites, frysta
3-4 dl färdigkokta kikärtor
2 rödlökar
3 morötter
3 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
0,5 tsk salt
1 kruka färsk koriander (kan uteslutas)
1 kruka thaibasilika (kan uteslutas)
2 dl jordnötter
2 dl majonnäs
1 klyfta vitlök
1-2 msk sriracha (eller liknande)
Gör så här
Baka 800 g färdiga pommes frites i ugnen (enligt anvisningarna på förpackningen) ihop med 3–4 dl kokta kikärtor.
Under tiden finstrimlar du rödlök och morötter. Blanda med risvinäger och salt.
Hacka koriander och thaibasilika.
När pommesen är klara så strö över jordnötter samt morötterna och löken (men häll bort vinägern).
Klicka även över majonnäs smaksatt med vitlök.
Spritsa över sriracha och avsluta med att strö över örterna. Sen är det dags att servera!