Baguette med salsiccia och dijonfärskost

Baguette med salsiccia och dijonfärskost

15 ingredienser

40 m

Picknick någon? För det är precis vad i alla fall vi blir sugna på när vi ser den här matiga lyxmackan med örtkryddad italiensk korv, krämig färskost smaksatt med grov dijonsenap, rucola, tomatmajonnäs och hemrostad lök. Förenkla genom att använda färdig rostad lök.

Ta fram det bästa med Grey Poupon
Grey Poupon produktbild NY2021

Ta fram det bästa med Grey Poupon

En tidlös trotjänare från Dijon som har en given plats i alla finsmakares kök.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1-2 baguetter (gärna lite grövre)
  • 1 dl soltorkade tomater (i olja)
  • 1 dl rucolasallad
  • 4 kryddiga korvar (gärna salsiccia)
  • smör (eller olja till stekning)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Rostad lök

  • 2 bananschalottenlökar
  • olja (till fritering)

Tomatmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • 0,5 msk tomatpuré
  • 1 tsk TABASCO® Chipotle pepparsås

Dijonfärskost

  • 200 g färskost
  • 1,5 msk Grey Poupon old style dijonsenap

Gör så här

  1. Börja med den rostade löken. Skala och skär löken i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin. Värm rikligt med olja i en kastrull till 180 grader. Lägg i löken och fritera tills den är gyllene. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.
  2. Blanda ihop ingredienserna till tomatmajonnäsen och dijonfärskosten.
  3. Dela korvarna längs med. Stek i smör i en stekpanna tills den är klar (självklart kan du också grilla den).
  4. Dela baguetten i totalt 4 bitar. Strimla de soltorkade tomaterna.
  5. Öppna upp bröden. Bred på dijonfärskost. Fördela rucola och soltorkade tomater. Lägg på korven. Toppa med rostad lök och ringla över tomatmajonnäsen.
TIPS!
Tips från Grey Poupon
Biffstroganoff på lövbiff

Tips från Grey Poupon

Fler härliga recept med Grey Poupons produkter hittar du här

Läs mer