Baguette med bakad rotselleri

Baguette med bakad rotselleri

Av: Gabriel Olsson

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

30 m

Den här matiga mackan är fylld med bakad rotselleri, getost, mandel och tomatsalsa.

Ingredienser

portioner
  • 1 rotselleri
  • 1 purjolök (liten)
  • 2 kvisttomater
  • 0,25 rödlök
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • baguette
  • getost
  • rostade mandlar

Gör så här

  1. Dela en rotselleri i 4 delar och skiva i 1 cm tjocka skivor. Varje macka behöver 2-3 skivor. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper, häll på olivolja, salt och peppar efter smak.
  2. Skölj och rensa en purjolök, dela på mitten och häll på olivolja, salt och peppar efter smak. Lägg purjolöken på samma plåt som rotsellerin och baka på 200 grader i ca 15-20 minuter. Rotsellerin ska bli lätt genomskinlig och ha lite färg.
  3. Hacka tomat och rödlök. Tillsätt lite olivolja samt salt och peppar efter smak.
  4. Skär en bit baguette på hälften utan att skära rakt igenom. Rosta brödet i stekpanna och lägg på rotselleri, purjolök och tomatsalsan. Toppa med smulad getost och rostad mandel.