Baba ganoush

Adam Dahlberg

Baba ganoush

Av: Adam Dahlberg, Albin Wessman

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

45 min

"Baba ganoush är ursprungligen en libanesisk meze som nu har spridit sig över hela världen och är älskad av de flesta. Vår variant är extra goffig." /Adam Dahlberg och Albin Wessman

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 dl tahinisås
  • 3 msk crème fraîche
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk persilja, hackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Servering

  • 50 g valnötter, grovhackade
  • persilja, hackad
  • tahinisås
  • olivolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Pricka auberginerna med en kniv och ugnsbaka dem tills de blivit mjuka, ca 20–25 minuter. Låt sedan svalna.
  3. Dela auberginerna och skrapa ur fruktköttet med en sked.
  4. Lägg fruktköttet i en sil och låt vätskan rinna av i ca 10 minuter.
  5. Finhacka auberginen och lägg i en skål. Blanda i vitlök, tahinisås, crème fraiche, olivolja och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Servera röran på en tallrik och toppa med valnötter, hackad persilja, tahinisås och olivolja.