"Baba ganoush är ursprungligen en libanesisk meze som nu har spridit sig över hela världen och är älskad av de flesta. Vår variant är extra goffig." /Adam Dahlberg och Albin Wessman
Ingredienser
portioner
2 aubergines
1 klyfta vitlök, pressad
1 dl tahinisås
3 msk crème fraîche
3 msk olivolja
1 msk persilja, hackad
salt
nymalen svartpeppar
Servering
50 g valnötter, grovhackade
persilja, hackad
tahinisås
olivolja
Gör så här
Värm ugnen till 250 grader.
Pricka auberginerna med en kniv och ugnsbaka dem tills de blivit mjuka, ca 20–25 minuter. Låt sedan svalna.
Dela auberginerna och skrapa ur fruktköttet med en sked.
Lägg fruktköttet i en sil och låt vätskan rinna av i ca 10 minuter.
Finhacka auberginen och lägg i en skål. Blanda i vitlök, tahinisås, crème fraiche, olivolja och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera röran på en tallrik och toppa med valnötter, hackad persilja, tahinisås och olivolja.