Baba au Rhum

Baba au Rhum
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Baba au Rhum

12 ingredienser

Traditionellt serveras baba med vispad crème fraîche eller grädde samt färsk eller inlagd frukt.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 citroner, rivet skal av
  • 5 dl vetemjöl
  • 100 g smör

Lag:

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1-2 msk rom

Du behöver också:

  • 10 kransformar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i bunke, sätt till mjölk, ägg, salt, socker och citronskal. Arbeta i mjölet med elvisp till en lös deg. Låt jäsa på varm plats cirka 45 minuter.
  2. Värm ugnen till 225°. Rör smöret mjukt och arbeta in det i degen. Fördela degen i små smorda och mjölade kransformar. Grädda i 20 minuter. Ta ut kransarna och stjälp upp dem. Låt svalna och lägg sedan tillbaks i formarna.
  3. Koka upp socker och vatten till en simmig lag och häll i rom. Skeda lag över kransarna tills de är genomdränkta och låt dem stå kallt ett par timmar före servering.