Traditionellt serveras baba med vispad crème fraîche eller
grädde samt färsk eller inlagd frukt.
Visa mer
10
Du behöver
2 dl mjölk
25 g jäst
4 ägg
1 tsk salt
2 msk strösocker
rivet skal av 2 citroner
5 dl vetemjöl
100 g smör
Lag:
2 dl strösocker
2 dl vatten
1-2 msk rom
Du behöver också:
10 kransformar
Gör så här
Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i bunke, sätt till mjölk, ägg, salt, socker och citronskal. Arbeta i mjölet med elvisp till en lös deg. Låt jäsa på varm plats cirka 45 minuter.
Värm ugnen till 225°. Rör smöret mjukt och arbeta in det i degen. Fördela degen i små smorda och mjölade kransformar. Grädda i 20 minuter. Ta ut kransarna och stjälp upp dem. Låt svalna och lägg sedan tillbaks i formarna.
Koka upp socker och vatten till en simmig lag och häll i rom. Skeda lag över kransarna tills de är genomdränkta och låt dem stå kallt ett par timmar före servering.