Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Avokadomousse med örtsås
Foto: TV4
Avokadomousse med örtsås
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Köket.se
17
ingredienser
Fin förrätt.
Fest
Ingredienser
portioner
2 avokador
5 gelatinblad
1 dl hönsbuljong
0,5 citron, saft
1,5 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Sås:
3 dl crème fraîche
2 msk schalottenlök, finhackad
1 msk chilisås
salt
peppar
tabasco
2 msk vardera av finhackad persilja, körvel, dragon
1 förp röd stenbitsrom
Garnering:
förvällda strimlor av citron
persilja
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Lägg gelatinbladen i vatten 5 min. Fiska upp dem och smält dem på låg värme.
Mixa avokadoköttet. Rör ned citronsaften och gelatinet. Vispa grädden och smaka av med salt och peppar.
Pensla små formar med lite olja. Fördela moussen i formarna, täck med plastfilm och ställ i kylen att stelna.
Blanda såsen men spar hälften av rommen till garnering. Slå en såsspegel på tallrikar, vänd upp en mousse och garnera.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut