Avokadoglass med rostade mandlar och spritade aprikoser

Avokadoglass med rostade mandlar och spritade aprikoser
Foto: TV4

Avokadoglass med rostade mandlar och spritade aprikoser

Av: Kalle - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

4h 15m

Fräsch avokadoglass med härliga valenciamandlar samt aprikoser smaksatta med amaretto och lime

Dryck:

amaretto royal (amaretto med mousserande sött vin)

Alternativt bara mousserande sött vin

Disaronno, Nr 712 

Asti Cinzano Nr 7711 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 avokador
  • 2 msk honung, flytande
  • 800 ml kokosgrädde
  • 200 g torkade aprikoser
  • 8 cl amarettolikör
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 limefrukt
  • 1 msk strösocker
  • 100-150 g valenciamandlar

Gör så här

  1. Mixa avokadon i en skål. Tillsätt honung och den fasta delen av grädden, som du med fördel vispar upp med elvisp innan du blandar i den. Ha ner avokado blandningen i en burk och ställ i frysen med plastfolie mot ytan av glassen. Låt stå i frysen i 3 till 4 timmar.
  2. Rosta mandlarna i en torr stekpanna.
  3. Finhacka aprikoserna och myntan, blanda med zest och juice från limen, amaretto och socker. Rör om och lägg upp i botten på en tallrik. Placera en stor glasskula ovanpå.
  4. Mortla nötterna och strö över glassen.