Aubergine Parm

NYHET
koket.se
Aubergine Parm
Foto: TV4
Zacharias Lindqvist Hansson
Hedvig Henrekson
Zacharias Lindqvist Hansson
Hedvig Henrekson

Aubergine Parm

Av: Zacharias Lindqvist Hansson, Hedvig Henrekson

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

1 h

Panerad aubergine och tomatsås gör de här mackorna riktigt matiga och goda!

Se Zacharias Lindqvist Hansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Tomatsås

  • 1 burk san marzano-tomat [á 400 g]
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 25 g smör
  • salt
  • svartpeppar

Panerad aubergine

  • 2 aubergines
  • salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • 3 ägg
  • frityrolja

Servering

  • 1 barbaribröd (långt)
  • 150 g scamorzaost, skuren i tunna skivor (rökt mozzarella)
  • färsk basilika (bladen)
  • parmesanost

Gör så här

Tomatsås

  1. Värm upp olivoljan i en kastrull på medelhög värme.
  2. Finhacka vitlöken och stek den i någon minut tills den blivit mjuk.
  3. Tillsätt tomaterna i kastrullen och låt koka på låg värme medan du börjar med de andra momenten.

Panerad aubergine

  1. Skär auberginen i skivor (ca 1-2 cm).
  2. Salta auberginen rikligt på båda sidor och låt ligga och salta ur i 10-15 minuter.
  3. Häll upp vetemjöl på en tallrik och pankoströbröd på en annan.
  4. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa dem slätt med en gaffel eller stavmixer.
  5. När auberginen har saltats ut så torka av skivorna ordentligt med hushållspapper.
  6. Vänd aubergineskivorna i vetemjöl, sedan i det uppvispade ägget och sist i pankoströbrödet.
  7. Värm en kastrull med frityrolja till ca 180 grader och fritera aubergineskivorna tills de har fått en gyllenbrun yta.
  8. Ta upp skivorna ur oljan, salta rikligt och låt ligga på lite hushållspapper fram till servering.

Tomatsås forts.

  1. Lägg smöret i tomatsåsen, låt smälta och mixa sedan tomatsåsen slät.
  2. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servering

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bröden i fyra lika stora delar och dela på mitten.
  3. Bred på rikligt med tomatsås på både botten och toppen av bröden.
  4. Lägg den friterade auberginen på botten av brödet och ett par skivor av scamorzaost på toppen.
  5. Sätt in mackorna i ugnen och låt osten smälta i några minuter.
  6. Ta sedan ut mackorna och lägg på några blad färsk basilika och riv över rikligt med parmesan. Sen är de redo att serveras!