Asiatisk ryggbiff med het majssallad

koket.se
Asiatisk ryggbiff med het majssallad
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Asiatisk ryggbiff med het majssallad

14 ingredienser

20 min

Mör ryggbiff som slungas runt i en asiatisk dressing, serveras med stekt majs och krispiga morötter. Toppa med koriander och rostade sesamfrön för extra crunch. En favorit hos hela familjen!

Se Donal Skehan laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 2 tsk matolja
  • 4 skivor ryggbiff (à 250 g)
  • 2 gröna chilifrukter
  • 4 msk soja
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 125 g salladslök
  • 2 majskolvar
  • 2 morötter (stora)
  • 1 kruka korianderblad
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • havssalt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Olja in ryggbiffen med 1 tsk matolja och krydda med salt och peppar. Värm en grillpanna på hög värme tills den ryker. Stek ryggbiffen 2-3 minuter på varje sida tills köttet fått fin färg men fortfarande är härligt rosa inuti. Lägg på ett fat.
  2. Finhacka chilin. Vispa ihop soja, farinsocker, risvinäger, chili och sesamolja i en liten skål. Häll hälften av såsen över köttet. Vänd köttet efter 5 minuter så att allt täcks med sås. Låt vila.
  3. Ansa salladslöken och skär i 2 cm stora bitar. Sätt tillbaka grillpannan på hög värme. Blanda salladslök och majskolvar med 1 tsk matolja, stek sedan på hög värme 4-5 minuter tills grönsakerna fått färg överallt.
  4. Riv morötterna. Skär av majsen från de stekta majskolvarna. Blanda morötter, majs och salladslök i en skål tillsammans med resten av den asiatiska såsen.
  5. Lyft upp köttet på en skärbräda. Skär i tunna skivor och lägg sedan tillbaka skivorna ner i såsen på fatet. Blanda runt så att allt täcks med sås. Servera majssallad, ryggbiff och toppa med koriander och rostade sesamfrön.