Asiatisk råbiff med wasabimajonnäs

POPULÄRT
Asiatisk råbiff med wasabimajonnäs
Foto: Tv4

Asiatisk råbiff med wasabimajonnäs

Av: Oscar - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

1 h

Asiatisk råbiff med wasabimajonnäs, friterat rispapper och sojapärlor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Sojapärlor

  • 0,5 dl tapiokapärlor
  • vatten
  • 3 msk soja

Råbiff

  • 400 g innanlår, hackat eller malet (av oxe)
  • 2 tsk sesamolja
  • salt
  • peppar

Wasabimajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5-1 förp wasabi

Fritera rispapper och schalottenlök

  • 4 rispapper, brutna i bitar
  • 2 schalottenlökar, skivad
  • frityrolja

Servering

  • salladslök, finhackad
  • chilifrukt
  • limefrukt
  • sesamfrön, rostade

Gör så här

Tapiokapärlor

  1. Koka pärlorna enligt anvisning på paketet. Skölj dem sedan i kallt vatten och sila av. Blanda pärlorna med sojan och ställ i kylen.

Råbiffen

  1. Hacka eller köp mald färs av oxinnanlår. Blanda färsen med sesamolja och smaka av med salt och peppar.

Wasabimajonnäs

  1. Blanda majonnäsen med wasabi. Den ska ha lite sting!

Fritera rispapper och schalottenlök

  1. Hetta upp frityroljan i en kastrull och fritera bitarna av rispapper, låt rinna av på hushållspapper.
  2. Fritera sedan den skivade schalottenlöken i omgångar så den blir krispig, låt även den rinna av ordentligt.

Servering

  1. Forma färsen på tallrikar, klicka ut lite wasabimajonnäs runt om och toppa med sojapärlorna, friterade schalottenlöken, salladslök, chili, lime och de rostade sesamfröna. Lägg det friterade rispapperet vid sidan om lite snyggt.