Bjud på en god, grön och enkel nudelsallad med grillade grönsaker, tofu och en dressing med asiatisk touch. En rätt som älskas av de flesta!
Se Siri Barje laga receptet
Ingredienser
3 färska lökar
0,5 färsk vitkål
300 g tofu, fast
1 knippe knippmorot
150 g glasnudlar
Dressing
3 msk fisksås
3 msk japansk soja
2 limefrukter, finrivet skal + pressad saft
2 msk strösocker
1 röd chilifrukt
1 dl jordnötter
1 kruka färsk koriander
Gör så här
Vispa ihop allt till dressingen, hacka chili och blanda i, låt stå.
Skölj grönsakerna noga. Skiva zucchini och tofu. Dela löken. Klyfta vitkålen och ta bort blasten från morötterna.
Grilla grönsakerna och tofun hårt på hög värme till de får fin färg.
Strimla vitkål och morot.
Tärna tofun och skiva löken. Hacka det gröna.
Koka glasnudlarna enligt beskrivningen på förpackningen. Häll sedan av det kokande vattnet och skölj dem med kallt vatten, lägg i en stor skål och klipp ev lite i dem.
Vänd snabbt ihop de ljumna grönsakerna och tofun med nudlarna och dressingen.
Hacka jordnötter och koriander. Toppa nudelsalladen med jordnötter och koriander.